Firebird

Scania S580

Next Generation

Vuosimalli: 2017

Maalaus: Ristimaa Customs, Terje Aspmo

Design: Perttu Papunen

Ristimaa_21

Firebird

Scania S580

Next Generation

Vuosimalli: 2017

Maalaus: Ristimaa Customs, Terje Aspmo

Design: Perttu Papunen

2017 Scania julkisti odotetun uuden, Next generation mallisarjan. Uusi mallisarja oli tietenkin houkutteleva. Vak valmisti päällirakenteet ja valmisti helmarakenteet kattamaan koko yhdistelmän jotka vastasivat vetoauton alkuperäisiä malleja.
Maalaukseen halusin jotain kotkaan liittyvää,mutta samalla jotain muuta kuin perinteistä scania-kotka logoa. Perttu Papunen suunnitteli maalauksen joka kantaa nimeä Firebird ja se toteutettiin Candy-maaleilla omassa maalaamossa ja siitä vastasi Teemu Sarvela.kaapin etukulmiin tehtiin tumman sävyiset kotkan päät ja ne taiteili Terje Aspmo. Ohjaamon verhoilu toteutettiin keinonahalla ja takaseinää koristi Firebird autosta tuttu logo joka tehtiin valaistuna. Verhoilija toimi Veli Laitila.
Ulkokuoren ruostumattomat lisävarusteet,kuten karja- valorauta,takavalokotelot  valmisti Custom parts.
Firebird:n ensiesiintyminen oli kuljetusmessuilla jossa se oli vielä ilman perävaunua mutta elokuun alussa Härmässä koko yhdistelmä oli Esillä. Elokuun lopussa 2017 matkattiin Ruotsiin Manthorp parkkiin jossa järjestettiin Trailer trucking festival ja Firebird sijoittui 3:ksi Nordic trophy:ssa.